Nieuws


Terug naar het overzicht

2e vijverbak met verbinding

Geplaatst op 24-09-2016
Geplaatst door MaikelvanVugt

Nu de eerste bak klaar is beginnen mijn handen te jeuken om de vijver af te ronden.

Dus is het nu tijd om met de 2e vijverbak te beginnen.

Ook nu weer starten wij met het plaatsen van de palen, het lastige hierbij is alleen dat hier niet direct een muur is om een rechte hoek mee te maken.

Dit hebben we opgelost om een draad te spannen van hoe het pad moet gaan lopen, en vervolgens van hieraf te meten.

En ook hier monteren wij na het plaatsen van de palen, de platen voor de binnenwand.

  

Het verschil bij deze bak is echter ook dat wij de palen een afgeschuint kantje geven, dit om hier in een later stadium de elektriciteit kabels langs te leggen.

In twee van de platen voor de binnenwand moet een gat komen om de grote PVC-buis door te leggen, waarmee de twee vijverbakken met elkaar verbonden kunnen worden.

Na het maken van de gaten in deze twee panelen, testen wij het eerst uit of het past door de PVC-buis door de twee gaten te steken.  Nu dit passend gemaakt is, is het tijd om ook deze panelen te monteren.

 

 

 

 

 

 

Met de binnenwand gemonteerd, word het tijd om ook hier de isolatieplaten te monteren. Echter moeten er in deze platen ook gaten en hoekjes weggesneden worden om de elektriciteitskabel langs te laten lopen. En na het plaatsen van het lasdoosje kunnen de eerste kabels gelegd worden.

    

Nu de twee vijverbakken voor wat betreft de ruwbouw zover klaar zijn, word het tijd voor het verbindingsstuk.

Als eerste word de PVC-buis geplaatst nu wij er nog bij kunnen. Deze word op een aantal plaatsen ondersteunt om doorbuiging te voorkomen, zolang deze bak nog uitgegraven is.

 

Ook hier gaan wij eerst de palen plaatsen voor de verbindingsbak. Waarna wij vervolgens de binnenwand tegenaan monteren.

  

En hiermee is de ruwbouw voor de vijver bijna klaar.